Call : +385 91 566 3423

Kako je moguće da angažiranjem virtualnog asistenta ustvari štedite novac?

Admin 3. veljače 2022. Nema komentara

Jasno mi je da vam ovaj naslov možda nema smisla, jer kako možete uštedjeti novac, ako angažirate virtualnog asistenta i plaćate ga za njegove usluge, što je naravno novi trošak kojeg do sada niste imali.

Ali razmislite o ovome:

Kao mikro ili mali poduzetnik ili obrtnik vjerojatno ste samozaposleni ili imate 2-3 zaposlena djelatnika.

Vjerojatno ste kao vlasnik takvog biznisa „katica za sve“ i smatrate da je potrebno da preuzmete što više uloga, pogotovo ako ste na početku poslovanja i želite uštedjeti što više možete, pa ste tako vjerojatno i knjigovođa, rješavate svu administraciju, bavite se marketingom, prodajom, financijama…popis je dug.

I vjerojatno razmišljate kako nema potrebe da potražite pomoć kad ionako sve to vi možete odraditi sami.

Možda i možete odraditi sve sami, ali pitanje je koliko dugo i pod koju cijenu?

Koliko vremena vam ostane za rad na rastu i razvoju vašeg posla? Za druženje s obitelji i prijateljima? Za hobije? Jeste li pod stresom zbog rokova? Kakva vam je zbog toga produktivnost?

Možda i možete sve odraditi sami, ali ne morate!

Administracija je jedan od onih poslova koje ne možete izbjeći, jer prati svako poslovanje, bez obzira kojom se djelatnosti bavili.

Ali isto tako administraciju i svakodnevne operativne poslove zaista ne morate raditi sami.

Angažiranjem administrativnog virtualnog asistenta uštedjeti ćete novac jer će VA će odraditi posao kada za njega imate potrebu i platiti ćete upravo to – samo stvarno odrađen posao. Nema plaćanja radnika za puno radno vrijeme, a on ustvari radi pola radnog vremena (ili i manje).

Uz to, neće imati nikakvih dodatnih troškova koji prate zapošljavanje radnika, poput plaćanja doprinosa ili osiguravanja sredstava za rad.

Ali uz to što ćete uštedjeti novac, uštedjeti ćete i vrijeme i energiju. Administrativni VA će umjesto vas i za vas odraditi svu administraciju i svakodnevne operativne poslove, a vi ćete imati vremena i energije za bavljenje svojom primarnom djelatnošću, što će rezultirati razvojem poslovanja, povećanjem produktivnosti i rastom profitabilnosti.

Javite se ako vas zanima više informacija o tome kako vam virtualni asistent može pomoći. Rado ćemo vam odgovoriti na sva vaša pitanja.