Call : +385 91 566 3423

4 načina kako povećati produktivnost

Admin 9. srpnja 2019. Nema komentara

Vjerujemo kako bi većina poduzetnika željela biti produktivnija u svom svakodnevnom radu. Suočeni sa velikim brojem različitih zadataka i poslova koji nužno prate svakodnevno poslovanje, njihov fokus se lako izgubi, pa se često dogodi da produktivnost pada. Rezultat toga su i lošiji poslovni rezultati. Jer produktivnost donosi zadovoljstvo, ali i u konačnici povećava profit.

Srećom, postoje razni trikovi koje možete primijeniti već danas i uz malo truda, kako bi uštedjeli vrijeme i postali produktivniji.

U nastavku vam donosimo 4 jednostavne ideje kako to postići.

1. Delegirajte!

Delegiranje poslova je najbolji način kako povećati količinu posla koju obavljate svakog dana. Razmislite o ovome: koliko sati dnevno trošite na monotone i ponavljajuće poslove koje bi netko drugi vrlo lako odradio umjesto vas? Ukoliko se ne radi o poslovima koji predstavljaju vašu primarnu djelatnost, delegirajte ih i vratite svoje vrijeme i energiju kako bi se bavili onim što je zaista važno za vaše poslovanje.

2. Napravite realnu TO-DO listu

Možda sada razmišljate da nije moguće napraviti realnu TO-DO listu, kada vam se po glavi motaju deseci poslova koje morate napraviti. Ali ukoliko napravite listu na način da poslove i zadatke raspodijelite kroz duži vremenski period, npr. nekoliko tjedana ili mjeseci, ovisno o vrsti i važnosti poslova, i koju je realno moguće ispuniti, vidjeti ćete da ćete se osjećati bolje i sigurnije u sebe. I nećete odgađati ili izbjegavati poslove koji vas čekaju, jer ćete znati da ih sve možete i stignete odraditi.

3. Bilježite na što trošite vrijeme

Koristite neku od brojnih dostupnih aplikacija ili jednostavno uzmite olovku i papir i zabilježite što radite tokom dana, u svakom trenutku. Tako ćete dobiti točan uvid na što trošite previše svojeg vremena, a da možda toga niste ni svjesni. To se posebno odnosi na poslovne zadatke. Zapišite svaki dan koliko minuta trošite na pojedini posao. Na kraju tjedna mogli bi se iznenaditi količinom “izgubljenog” vremena.

4. Radite manje

Iako možda zvuči kontradiktorno, ali jedan od načina kako da postanete produktivniji, je da radite manje. Ne mislimo pritom da izbjegavate posao i svoje radne zadatke. Ali kada previše radite, umorni ste i pod stresom, a to sigurno ne doprinosi produktivnosti. Povremeno si priuštite pauzu, pa ćete biti zadovoljniji, odmorniji i motiviraniji za produktivan rad.

Odgovori