Call : +385 91 566 3423

Tko su, zapravo, virtualni asistenti?

Admin 21. siječnja 2021. Nema komentara

Dobra vila koja vodi brigu o svim vašim zadacima, Superheroj koji vam pomaže pobjediti u borbi sa odgađanjem poslova ili Tajno oružje vašeg biznisa koje pretvara vaše ideje u stvarnost.

😊

Ovo su samo neki od kreativnih opisa kojim virtualni asistenti opisuju svoj posao, odnosno opisuju na koji način pomažu svojim klijentima.

No, bez obzira kako opisivali svoj posao, činjenica je da su virtualni asistenti u potpunosti transformirali način na koji moderni biznisi i poduzetnici danas obavljaju svoj posao.

Tko su, dakle, virtualni asistenti?

Nije jednostavno ukratko, u jednoj rečenici, opisati tko su virtualni asistenti, ali možda najjednostavnije rečeno, to su profesionalci u svom području koji svoje usluge pružaju na daljinu.

Virtualni asistenti svoje usluge pružaju pravnim osobama, poduzetnicima, obrtima, start up-ovima, udrugama, ali i fizičkim osobama koje angažiraju njihove usluge.

Najvažnije što treba znati o virtualnim asistenatima je da oni nisu zaposleni kod klijenta, nego ih klijent angažira za obavljanje određenog posla ili projekta ili u slučaju dugoročnije suradnje angažira ih na određeni broj sati tjedno/mjesečno, rade iz svog prostora sa svojom opremom, a najjčešće su i sami poduzetnici ili obrtnici.

Što rade virtualni asistenti?

Virtualni asistenti obavljaju različite poslove, ovisno o svojem obrazovanju, znanjima i radnom iskustvu. Najčešće se tu radi o administrativnim uslugama.

Velika većina virtualnih asistenata u Hrvatskoj, čak preko 80%, pruža usluge iz područja administracije.

Isto tako, vrlo često virtualni asistenti pružaju usluge poput izrade i vođenja projekata, pisanja poslovnih planova i procedura, izrada izvještaja, organizacija sastanaka, putovanja ili drugih događanja, istraživanja te prevođenja.

Iako nisu zastupljeni u velikom broju, neki virtualni asistenti u Hrvatskoj nude i usluge poput digitalnog marketinga, vođenja društvenih mreža, izrada web stranica, pisanje članaka ili blogova te prodajne usluge.

Je li angažiranje virtualnog asistenta komplicirano?

Ukoliko primjetite da vam sporedni poslovi u vašem biznisu, popust spomenute administracije, oduzimaju puno vremena, toliko da se ne stignete baviti svojom primarnom djelatnosti, možda bi trebali razmisliti o angažiranju virtualnog asistenta.

Angažiranje virtualnog asistenta je vrlo jednostavno.

Ukoliko vam odgovaraju uvjeti suradnje koje ste međusobno dogovorili sa virtualnim asistentom, potpisati ćete Ugovor o poslovnoj suradnji i vaš virtualni asistent odmah može početi raditi. Cijeli proces je brz i jednostavan.

To je velika prednost koju ovakav način rada ima u odnosu na zapošljavanje.

Zapošljavanje radnika je dugotrajan, kompliciran i skup proces. Angažiranje usluga virtualnog asistenta je učinkovit način da dobijete potrebnu pomoć u svakodnevnom poslovanju i to odmah, a bez razmišljanja o zapošljavanju, opremi za rad, plaćama, bolovanjima, godišnjim odmorima…

I ono što je vrlo važno, platiti ćete samo stvarno odrađeni posao.

Zbog svega ovdje navedenog, brojnih benefita koje poduzetnici i obrtnici imaju angažiranjem virtualnih asistenata, te brzog razvoja tehnologije i promjena u načinu poslovanja, ne treba čuditi podatak da je virtualni asistent jedno od najbrže rastućih zanimanja u svijetu.

Ukoliko vas zanimaju bilo kakve detaljnije informacije o virtualnim asistentima, savjet kako učinkovito outsourcati posao virtulanom asistentu ili imate bilo koje drugo pitanje vezano uz virtualne asistente, pišite nam, rado ćemo vam odgovoriti.

Odgovori