Call : +385 91 566 3423

Radite li pauze?

Admin 15. kolovoza 2020. Nema komentara

Je li vam je ovo poznato? Sjeli ste za svoj radni stol oko 9 sati ujutro, počeli ste odgovarati na mailove, obavljati telefonske pozive, napisali ste par dopisa ili izvještaja i niste se ni okrenuli, a već je 15 sati. Niste ni ručali, jedva da ste uopće ustali od radnog stola.

Znate li koliko je zapravo cjelodnevno sjedenje loše za vaše zdravlje?

Razmislite o ova 4 razloga zašto je pametno ustati od radnog stola barem jednom u sat vremena.

Naša tijela nisu dizajnirana za cjelodnevno sjedenje

Mnogi od nas imaju takav posao na kojem satima sjedimo i pišemo na računalu, ali naša tijela nisu predviđena za takav položaj.

Naša tijela stvorena su za kretanje, a kada se ne krećemo nego satima i danima sjedimo u jednom te istom položaju, to može biti prilično loše za naše zdravlje, kalorije se ne troše, gubi se tonus mišića, cirkulacija se pogoršava, a imunitet pada, što dovodi to toga da se loše osjećamo.

Sjedilački način života može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema

Neka istraživanja pokazuju da ukoliko cijeli dan sjedite te općenito vodite pretežno sjedilački način života, to vas može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, kao što su srčane bolesti, dijabetes, povišeni krvni tlak i povišeni kolesterol.

Možete se ozlijediti

Iako možda mislite da ste sigurni od ozljeda ako dan provedete sjedeći za radnim stolom, varate se, jer sjedenje cijeli dan i rad za kompjuterom može dovesti do bolova u rukama, vratnoj kralješnici ili ramenima, kao i bolova u leđima, a sve kao posljedica nepravilnog položaja u kojem provodite sate i sate.

Smanjuje se produktivnost

Ukoliko sjedite cijeli dan za radnim stolom i radite na rješavanju nekog problema, to vas ustvari može dovesti do smanjenja kreativnosti i sposobnosti rješavanja problem. Osvježite mozak tako što ćete ustati od stola i prošetati. Iznenaditi ćete se kada vidite koliko ćete biti produktivniji kada opet počnete raditi.

Što ako ste toliko zatrpani poslom da nemate vremena za pauze?

Možda nakon ovog teksta razmišljate o tome kako bi bilo lijepo manje sjediti za računalom, ali da si zbog količine posla to jednostavno ne možete priuštiti. I za to, naravno, postoji rješenje.

Ukoliko outsourcate poslove koje nije nužno da vi sami obavljate, poput uredske administracije, smanjiti će vrijeme koje provodite sjedeći za računalom, a ono vrijeme koje i provedete za računalom biti će zaista produktivno, jer ćete se fokusirati na ono bitno za vaše poslovanje.

Dok vaš administrativni asistent riješava papirologiju, moći ćete se priuštiti i nužne pauze za kavu, šetnju ili zdravi obrok, bez brige da li će posao biti obavljen na vrijeme. Zbog toga ćete se bolje osjećati, imati ćete više energije i biti ćete fokusiraniji na posao.

Uz dodatno vrijeme i podršku u poslovanju koju ćete dobiti, vi ćete moći u miru raditi na razvoju i povećanju profitabilnosti svog biznisa.

A tu vam mi možemo pomoći.

Javite se kako bi našli najbolje rješenje za vaš posao.

Odgovori