Call : +385 91 566 3423

Najvažnije osobine koje mora imati dobar virtualni asistent

Admin 18. listopada 2020. Nema komentara

Kada angažirate usluge virtualnog asistenta, odnosno outsourcate dio svog poslovanja stručnoj osobi koja pruža usluge na daljinu, to činite kako bi dobili stručnu podršku u poslovanju, povećali produktivnost i profitabilnost svog biznisa, te uštedjeli vrijeme, novac i energiju.

Zvuči odlično, zar ne?

Ali ako želite maksimalno iskoristiti sve benefite koje bi mogli imati angažiranjem virtualnog asistenta, nije svejedno kakvu osobu ćete angažirati.

Uz znanje i stručnost koje virtualni asistent mora imati na području u kojem pruža svoje usluge, postoje i određene osobine koje bi trebao imati i koje će zasigurno doprinijeti tome da će preuzeti posao odraditi lako i uspješno, a vaša suradnja će donijeti rezultate.

Pouzdanost

Pouzdanost je možda najvažnija osobina koju bi vaš virtualni asistent trebao imati!

Morate se moći osloniti da će vaš virtualni asistent uspješno odraditi sve zadatke koje ste mu dali i u onom vremenskom roku koji ste dogovorili.

Dobre komunikacijske vještine

Ova osobina je također vrlo važna, osobito zato jer virtualni asistenti rade sa svoje lokacije, te nema one svakodnevne osobne komunikacije.

Virtualni asistent mora u svom svakodnevnom poslu moći dobro shvatiti i protumačiti upute koje su mu dane, a u slučaju da je potrebno nešto pojasniti, to mora odmah jasno iskomunicirati, kako kasnije ne bi došlo do grešaka u poslu zbog loše komunikacije.

Snalažljivost

Zadnja stvar koja vam treba, nakon što se outsourcali dio svog poslovanja virtualnom asistentu, je da trošite svoje vrijeme na odgovaranja na nepotrebne upite ili davanje nepotrebnih uputa kako odraditi određeni posao.

Naravno da ćete dati sve potrebne upute dati, kako bi se dogovoreni posao mogao odraditi i naravno da je ponekad potrebno dodatno pojasniti ili utvrditi određene činjenice ili podatke, ali vaš virtualni asistent mora na sebe preuzeti i inicijativu i riješavati probleme samostalno, a vi morate znate da je za to sposoban i da će to odraditi uspješno.

Organizacijske sposobnosti i sposobnost upravljanja vremenom

Dobar virtualni asistent mora biti iznimno dobro organiziran. Virtualni asistenti često imaju više klijenata u isto vrijeme, za koje obavljaju više različitih poslova. Ukoliko nema sposobnost organizacije i upravljanja vremenom, moglo bi se dogoditi da se izgubi u različitim obavezama i da neki poslovi ostanu nezavršeni.

Prilagodljivost

Kao što smo se već spomenuli, virtualni asistenti često imaju više različitih klijenata istovremeno, stoga je vrlo važno da budu fleksibilni. Svaki klijent ima svoje zahtjeve što se tiče vrste posla i načina obavljanja posla, pa je jako važno da se virtualni asistent može prilagoditi raznim situacijama, kako bi pružili odličnu uslugu prilagođenu potrebama svakog svog klijenta.

Dobar virtualni asistent je odlična podrška svakom poslovanju, jer će preuzimanjem na sebe onog dijela posla koji vi ne znate raditi, nemate vremena ili jednostavno ne želite raditi, vama osloboditi vrijeme kako bi se vi posvetili rastu i razvoju svog biznisa.

Zato je jako važno naći pravu osobu, na koju ćete se moći osloniti i koja će vam svojim znanjem i iskustvom pomoći kako bi vaš biznis krenuo prema vrhu, gdje mu je i mjesto.

Odgovori