Call : +385 91 566 3423

Kada potražiti pomoć u obavljanju administrativnih poslova?

Admin 16. lipnja 2019. Nema komentara

Kada ste posljednji put analizirali svoju produktivnost u poslovanju? Većina nas je previše zauzeta da bi posvetila vrijeme ovom zaista važnom zadatku.

Ali kada bi sjeli i u miru razmislili o ovome, vjerojatno bi došli do zaključka da svakog tjedna previše vremena trošite na svakodnevne, ponavljajuće administrativne poslove.

To su oni poslovi koji vam zatrpaju radni dan toliko da se zbog njih ne stignete baviti primarnom djelatnošću svog posla, a koji su, s druge strane, nezaobilazni dio svakog poslovanja.

Neka istraživanja pokazuju da tvrtke minimalno troše čak 30% vremena na administrativne poslove. Zamislite koliko bi mogli poboljšati poslovne rezultate kada bi to vrijeme posvetili onome u čemu su najbolji i što im donosi profit, a administrativne poslove povjerili profesionalnoj osobi od povjerenja.

Srećom, moguće je angažirati pomoć.

Kada angažirati administrativne usluge?

Poduzetnici često misle da sve mogu najbolje obaviti sami. Ustvari, većina ljudi razmišlja tako, bez obzira na posao kojim se bave. Ali čak i ako je to tako, nije svaki posao jednako vrijedan vaše pažnje i vašeg vremena.

Evo u kojim slučajevima bi bila dobra odluka za vas i za vaš posao da potražite pomoć i angažirate administrativne usluge.

Ponavljajući zadaci

Ako imate popis ponavljajućih zadataka koje redovito obavljate. Na primjer, svaki dan 30 minuta unosite podatke i vodite evidencije? 90 minuta tjedno trošite na izradu izvještaja? 20 minuta dnevno provedete u dogovaranju sastanka? Popišite zadatke i zbrojite minute. Mogli bi se iznenaditi koliko vremena tjedno oduzimaju ti sitni zadaci, a da niti ne primjetite.

Poznavanje procesa poslovanja

Ako cijeli proces svog poslovanja jako dobro poznajete. Naime, samo tako ćete moći prepustiti poslove svom administrativnom asistentu na učinkovit način, sa jasnim uputama za koje poslove ga angažirate. Jer cilj je da se rasteretite “papirologije” i osigurate si dodatno vrijeme za ono što vam donosi profit, zar ne?

Pomoć po projektu ili na dnevnoj/tjednoj/mjesečnoj osnovi

Ako ne trebate zaposlenika na puno radno vrijeme. Administrativne usluge angažirajte ako imate potrebu za pomoć u pojedinačnim projektima ili povremenim poslovima, odnosno na poslovima koji zahtjevaju određeni broj sati dnevno, tjedno ili mjesečno.

Dovoljno financijskih sredstva

Ako u budgetu imate dovoljno sredstava. Nemojte rastezati budget do krajnjih granica. Angažirajte pomoć kada za to imate dovoljno sredstava. Ili kada više jednostavno ne možete funkcionirati bez nje. 😊

Ako ste sada sigurni da je angažiranje pomoći prava stvar za vas, slobodno nam se javite. Vjerujte nam da će to biti dobra odluka za vas i za vaš posao.

Odgovori